JSS Enholms Lantbruk – korkea tuotanto positiivinen haastaja

JSS Enholms Lantbruk – korkea tuotanto positiivinen haastaja

JSS Enholms Lantbruk och Feedex ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan ja rehuvalmistajan puolelta se on positiivinen haaste.

JSS Enholms Lantbruk on neljännen polven perheyritys Pedersören kunnassa. Perheeseen kuuluu Alf ja Gun Enholm sekä heidän poikansa Viktor ja Rasmus perheineen. Vuonna 2014 valmistui uusi navetta 150 lehmälle ja kolmelle robotille. Tilan lypsylehmien rotuina on edustettuna sekä ayrshire että holstein.

Jatkuva kehittäminen on yhteinen nimittäjä sekä Enholmeille että Feedexille.

”Yhteistyö Enholmien kanssa on hyvin mielenkiintoista” sanoo rehuedustaja Johnny Heikkilä Feedexiltä. ”Mietimme jatkuvasti uusia ratkaisuja ja kuinka voimme vielä entisestään tehdä tuotannosta ja rehunkäytöstä tehokkaampaa” kertoo Johnny.

Feedexiltä löytyy kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat tietoa uusimmista tutkimustuloksista sekä kokemuksista muilta markkinoilta. Sitä tietoa on toteutettu käytännössä Enholmien tilalla ja tulokset puhuvat puolestaan.

JSS Enholms Lantbruk on tänä päivänä yksi Suomen parhaimmista maitotiloista. Vuoden 2019 tulos tilan 148,6 lehmäluvulla on 13 293 kg maitoa, 476 kg valkuaista ja 541 kg rasvaa.

”Kun tuotanto on näinkin korkea, niin pelaamme hyvin pienillä muutoksilla” kertoo Alf Enholm. ”Seuraava tavoitteeni on 14 000 kg maitoa per lehmä” jatkaa Alf pilke silmäkulmassa.

Tänä päivänä tila käyttää omaa Presiis-tilaseosta, kivennäisiä sekä vasikan että hiehojen rehuja Feedexiltä.

Kuvassa vasemmalta: Pernilla Nyman, Alf Enholm, Rasmus Enholm, Viktor Enholm, Josefin Enholm
Istumassa: Gun Enholm & Johnny Heikkilä

 

Lue lisää

vaikuttaa lehmän tärkeiden viikkojen onnistumiseen

Siirtymäkauden aikana  lehmän hormonitoiminta ja aineenvaihdunta läpikäy suuria muutoksia.  Lehmän energia-aineenvaihdunta joutuu lisämään kierroksia toden teolla  elimistön sopeutuessa tiineydestä ...

ENEMMÄN MAITOA - VÄHEMMÄN HÄVIKKIÄ

Pötsitehokkuuden edistäminen

Pötsin optimaalinen toiminta mahdollistaa maksimaalisen kuiva-aineensyönnin ja rehun muuntosuhteen. Oikeiden pötsiolosuhteiden ylläpitäminen varmistaa pötsin potentiaalin vapauttaa ravintoaineita...

Tiesitkö, että...?

…me Feedexillä käytämme rehuteknologiaa, jolla on tieteellisesti tutkittuja vaikutuksia